Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου Περάματος

Σπήλαιο Περάματος, Ιωάννινα

Κέντρο Προβολής Σπηλαίου & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου». Στην είσοδο του Περάματος, απέναντι από το Λιμάνι, όπου βρίσκεται ο κεντρικός χώρος στάθμευσης (επιβατηγών οχημάτων, λεωφορείων και ταξί) στεγάζεται το Κέντρο Ενημέρωσης και Προβολής του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων. Το Κέντρο Προβολής & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου» περιλαμβάνει την αίθουσα προβολής, το χώρο της έκθεσης γεωλογικών και παλαιοντολογικών ευρημάτων καθώς και καφέ-αναψυκτήριο, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ο κόσμος των Σπηλαίων

Στην αίθουσα προβολής του εν λόγω κέντρου, και τις ώρες λειτουργίας του, ήτοι από 09:00 έως και 16:00, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ με θέμα: «Ο κόσμος των Σπηλαίων».

Το ντοκιμαντέρ, επιμελήθηκε ομάδα επιστημόνων της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Αθηνών του Υπουργείου Πολιτισμού, και αναφέρεται στη δημιουργία και τα είδη των Σπηλαίων, στο διάκοσμο αυτών, στα παλαιοντολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα, στην πανίδα καθώς και στη σχέση των ανθρώπων με τα Σπήλαια.

Η έκθεση περιλαμβάνει παλαιοντολογικά ευρήματα 60 χιλιάδων ετών π.Χ. έως 240 εκατομμυρίων ετών π.Χ. όπως πετρώματα ορυκτά, ημιπολύτιμους λίθους απολιθωμένοι οργανισμοί, κοράλια, από ολόκληρο τον κόσμο.

Ώρες λειτουργίας: 09:00 εώς 17:00 καθημερινά και Κυριακή εκτός Δευτέρας, τηλ. 26510-86202.

Σπήλαιο Περάματος, Ιωάννινα Σπήλαιο Περάματος, Ιωάννινα